Efektivní nástroje pro plánování a organizaci práce zdarma? 

February 3, 2023

Potřebujete online nástroj nebo aplikaci, která vám pomůže rozplánovat vaši práci, čas a přitom se v ní jednoduše vyznat? 

  1. Trello

Můžete ho využívat jak na desktopu, tak jako aplikaci v telefonu. 

Jednotlivé projekty, úkoly nebo lidi si můžete rozplánovat do nástěnek a v nástěnkách do sloupců. Do těchto sloupců si můžete vkládat jednotlivé úkoly. Tyto úkoly si můžete otevřít a buď v nich označit konkrétní osobu, přidat fotografie, soubor nebo třeba seznam. Věci můžete priorizovat podle barev a datumů. 

Zároveň nástěnky ¨je možné detailně popsat. Každý člen, kterého přidáte do týmu, bude díky popisu vědět účel nástěnky.

Tento nástroj je velmi jednoduchý aintuitivní. Pozor a v základní verzi, která je velmi bohatá, je aplikace zdarma. Aplikace je v češtině.

Příklady využití od Dominiky:“..plánovala jsem přes aplikaci Trello svojí svatbu a stáhla to nejbližší rodině a kamarádům do telefonu, aby vše běželo, jak má. Do příprav jsem zapojila v podstatě každého, kdo mě má rád a fungovalo to skvěle. Aneb sám sobě svatebním manažerem!”

  1. Asana 

Ideální nástroj pro větší týmy a jejich různé projekty. Opět je možné využívat, jak na desktopu, tak jako aplikaci v telefonu. Tento nástroj je úžasný v jeho různorodosti a variabilitě, proto se v něm někdo v začátku může ztrácet. Vydržte a poznejte ho! Pak ho totiž budete milovat. Můžete totiž jednotlivé úkoly dávat do listu, boardu, kalendáře, prostě jakýkoliv interface, který vám vyhovuje, tak Asana nabízí. My ho osobně využíváme, jak na týmové úkoly, tak content kalendář. 

Obsahový kalendář na sítě tvoříme přímo přes calendar. K jednotlivým dnům přiřazujeme obsah pomocí úkolů. Tyto úkoly se dají tagovat, rozvíjet pomocí přidání souborů, fotografií a dalších členů, zároveň dají se k tomu vkládat tasky i s označením konkrétní osoby a deadline pro zodpovězení. Zároveň se pod tímto úkolem dá vést diskuze. A následně, když je příspěvek publikování, tak viditelně se to dá označit. No, my na něj nedáme dopustit. 

Meeting agenda nebo jiný projekt, který potřebujete mít pod palcem můžete zanést do Asany. Opravdu díky různorodé interface si každý tým vybere to, co nejvíce potřebuje. Proto všem větším týmům doporučujeme vyhradit si čas na začáteční zaškolení. Jakmile v tom prostředí začne člověk pracovat, naplno věcí přijde intuitivně nebo mu začnou scházet a hravě to tam najde. Za mě je na Asaně dokonalé vyhledávání. Podle tagování úkolů jednoduše dohledáte úkol i půl roku zpět. A to chcete! 

Asana je plně v angličtině a v základní verzi, která je do 15 members, tak je i zdarma. 

 Tady vás necháme nahlédnout, jak Asana vypadá u nás v INIONu

Přejeme vám úspěšné zkoušení a zkoumání těchto užitečných nástrojů. Věříme, že vám usnadní práci a budete se moct více soustředit na další věci. A pokud si s ni nebudete vědět stále rady, tak se objednejte třeba k nám do podnikatelské ambulance.

Share this post
Inspirace