INION se představil na Evropském summitu kulturních a kreativních prostředí

November 9, 2022

Na konci září se v Praze uskutečnil European Creative Industries Summit (ECIS) - největší summit kulturních a kreativních odvětví v Evropě a s INIONEM jsme u toho nemohli chybět. Dvoudenní program konference poukázal na to, že kultura a kreativita dokáží řešit složité environmentální, společenské i technologické problémy. Stejně jako ostatní účastníci věříme, že kultura zkrátka není jen volnočasová aktivita, ale investice, která se v budoucnu mnohonásobně vrátí. 

V rámci bloku "Češi inspirují Evropu" ředitelka INIONU Radka Murasová představila nový podnikatelský program pro kreativce s názvem OVACE. Ten je určen začínajícím podnikatelům v kulturních a kreativních odvětvích a organizujeme jej ve spolupráci s norským partnerem Entreprenerdy.

“Jsem pyšná na to, že projekt OVACE byl vybrán jako jeden z inspirativní projektů České republiky přispívající ke společenské transformaci. Atmosféra summitu byla velice příjemná a je skvělé vidět na jednom místě tolik lidí, kteří chtějí přispět k lepším zítřkům. Pro INION určitě byla příležitost získat nové kontakty a ukázat, že i z Karlovarského kraje se dají řídit projekty s dopadem na celou Českou republiku,” uvádí Radka Murasová.

Program OVACE se po úvodních bězích s individuálními zájemci bude na jaře příštího roku věnovat také asociacím v kreativních průmyslech. “V Čechách máme desítky profesních sdružení a asociací lidí, kteří pracují v kreativních průmyslech. Ať už jsou to fotografové, filmaři nebo třeba grafici. V příštích měsících budeme mapovat jejich potřeby a na jaře budou mít možnost zúčastnit se jednoho rozvojového běhu také zástupci těchto skupin,” doplňuje Murasová.

Program konference:
https://kreativnipraha.eu/uploads/assets/ECIS/PROGRAM_ECIS_22.pdf  

Foto: Kreativní Praha

Share this post
No items found.