INION talk: #4 Jiří Vacek // jiri-vacek.com

March 15, 2022

INION talk #4 :Jiří Vacek // jiri-vacek.com

Čtvrtý díl podcastu jsme natočili s Jiřím Vackem. Jirka točí produktová videa, recenze na různé technologické vychytávky, ale má za sebou už první startupovou zkušenost s projektem Frushi, který rozjel se svým kamarádem v Dánsku při studiu vysoké školy.

Jirka je rodák z Chodova, který má svoje podnikání rád a žije tím naplno. Možná i díky tomu se stal prvním lektorem kurzu podnikavosti, který probíhal na podzim u nás v INIONu.

Na studiu v Dánsku vytvořil se svým kamarádem projekt Frushi nebo-li ovocné sushi. V Dánsku je startupová kultura velmi silná a studenti jsou aktivně motivováni, aby zkoušeli svoje nápady přeměnit v podnikání. Jirkovi se to povedlo a se svým partnerem se dostali i do národního kola startupové soutěže.  Jejich úspěch neutekl ani českým mediím a o projektu napsal i český Forbes. Projektu se Jirka ani jeho kamarád už nevěnují , nicméně to oběma přineslo plno zkušeností a Jirka díky tomu pochopil, co ho doopravdy baví - marketing a vizuální zachycení příběhu.

A tomu se teď věnuje. Nejvíc ho baví, když má volnou ruku a může pro klienta tvořit bez omezení. Atraktivní je pro něj také prostor na zdokonalování,  v tomto oboru je stále co se učit. Jirka je do svojí práce zapálený.

O tom svědčí i jeho vlastní projekt, který točil na podzim v Říme. Cruel Beautiful je krátký film pojednávající o životním příběhu jedné američanky. V době natáčení podcastu se na filmu ještě pracovalo a my jsme nadšení, že vás teď můžeme pozvat na jeho youtube premiéru, která se uskuteční ve středu 1. 12. 2021 v 19:30 pod odkazem: https://bit.ly/32FDk2a

Hezkou podívanou a dejte nám vědět, jak se vám podcast líbil.

Jirkovo doporučení:

V podnikání :

Začínající podnikatel by se měl zamyslet nad tím, jestli aktivita, kterou chce dělat, by ho bavila i bez těch peněž. Důležité je umět si užít samotný proces.

Připravit se na boj, protože určitě přijde, a uvítat ho. Facky od života nám pomáhají se posunout dál a zlepšit se.

Inspirativní knížka:

Bohatý táta, chudý táta (Autor: Robert Kiyosaki a Sharon Lechterová) a životopisy slavných podnikatelů

Zajímavý podcast:

Proti proudu s Danem Tržilem

https://youtu.be/l5PouhnEmSk

Share this post
podcast
první podcast o podnikatelích v karlovarském kraji
podpora podnikavosti
věříme v potenciál kraje
INION