INION talk: #5 Žaneta Salátová // Předsedkyně Mateřského centra, koučka a lektorka

February 3, 2022

INION talk: #5 Žaneta Salátová // Předsedkyně Mateřského centra Karlovy Vary

Pátý díl podcastu jsme natočili se Žanetou Salátovou. Žaneta začala podnikat už v 18 letech, s manželem otevřeli hospodu a rozjížděli ji krok po kroku. Když překonali nejtěžší období začátků a místo pro zábavu si našlo oblibu v širokém okolí, hospoda jim vyhořela.

Od té doby uplynula pěkná řádka let a Žaneta má za sebou mnoho úspěšných projektů. Vede Mateřské centrum v Karlových Varech, které dostala ve stavu, kdy neměla ani na vlastní výplatu. Dneska je z centra úspěšná organizace, která nabízí služby nejen pro matky a děti.  

Žaneta se také věnuje koučinku a pomáhá svým klientům dosáhnout svých cílů. Vyzkoušela si zároveň i práci zaměstnance v korporátu a na podnikání si nejvíce cení svobody a možnosti seberealizace.

Se Žanetou si povídáme o rozdílu mezi neziskovými a komerčními projekty. Také o tom, že zisk a mzda není totéž a mnoho podnikatelů s nimi nepracuje správně a taky o tom, jak zůstat motivovaný jako podnikatel, když nám je nejhůř.  

PS.: Víte, že Žaneta byla lektorkou kurzu podnikavosti PODNIKNI TO! u nás v inovačním centru a že účastnicí z ní byli natolik nadšení, že jí dali nejvyšší hodnocení vůbec? Podívejte se na video a nenechte si ujít ani slovo od INION oblíbenkyně.

Žanety tipy:

V podnikání :

Začít podnikat co nejdřív, zbytečně to neodkládat.

Když je nejhůř, je důležité si umět připomenout náš cíl, proč to děláme, co nám to přináší a proč v tom pokračovat.

Při odměňování rozlišovat mezi ziskem a náklady na svůj plat.

Zdroj inspirace:

Klient a to, že mu naše služby dávají smysl.

Share this post
první podcast o podnikatelích v karlovarském kraji