INION talk: #6 Jaromír Knechtl // Zakladatel Studia Knechtl

May 3, 2022

Šestý díl podcastu jsme natočili s Jaromírem Knechtlem ze Studia Knechtl. Míra je markeťák tělem i duší. Vypracoval se od píky k vlastnímu studiu. Práce Míru baví a jde to vidět. Jeho klienti pocházejí z celé České republiky a nejčastěji s jim pomáhá se správou sociálních sítí.

Jak sám přiznává začátky nebyly jednoduché, ale díky odvaze, vytrvalosti a nadšení pro věc se dostal ke propracoval ke spokojenému podnikání. Dlouho pracoval jako zaměstnanec než udělal krok vpřed a začal pracovat sám na sebe.  Dlouho také pracoval z domova nebo od klientů než si pronajal vlastní kancelář, a to v době covidu. S manželkou se domluvili, že zaplatí kancelář na šest měsíců a podle toho, co rozhodnutí přinese, si kancelář buď ponechají a nebo ji pustí. Vlastní kancelář se ukázala jako skvělé rozhodnutí, které přineslo mnoho benefitů.  Míra tím dodává, že v životě je potřeba věci zkoušet a ověřovat si, co funguje. Když to nefunguje, poučit se z toho a jít dál.

Další podnikatelský počin, do kterého se Míra v tuto chvíli pouští se svým kamarádem je rozvoz jídla v Sokolově pod značkou "Jídlo pod nos" v Sokolově.  Až si objednáte přes "jídlo pod nos" v Sokolově, nezapomeňte kluky ohodnotit, jak se jim službu daří rozvíjet, například na facebooku.

Hezkou podívanou a dejte nám vědět, jak se vám podcast líbil.

Jaromírovo doporučení:

V podnikání:

Být odvážný. Strach je v pořádku, je to náš pud sebezáchovy. Jít do toho, co nás láká, i přestože se bojíme!

Zkoušet věci, ověřovat si, co funguje/nefunguje a podle toho se posouvat vpřed.

Nejdůležitější v byznysu a v podnikání je dělat to, co člověka baví. Zajímat se o ta témata, zdokonalovat se v nich, aby se stal člověk expertem ve svém oboru. Jedná se o investici do sebe!

Jak si udržet disciplínu? Ušít si na sebe bič. Pozn. moderátorky: Dobrá, ale drsná rada pro dobré, ale drsné povahy :)

Zdroj inspirace:

Míra nachází inspiraci na každém rohu v životě,  v příbězích obyčejných lidí. Líbil se mu dokument o Kevinu Hartovi.

Osobnosti do podcastu:

Patrik Man, Barbershop, Karlovy Vary

Michal Dojáček, Míšovo koule, bodyzorbing

Share this post
Marketing
podcast
první podcast o podnikatelích v karlovarském kraji
podnikání