OVACE pomáhají plnit sny - rozhovor s Eliškou Failovou z CIRKUS CÉRES

Ráchel Hladká
August 29, 2023

OVACE pomáhají plnit sny - rozhovor s Eliškou Failovou z CIRKUS CÉRES


Náš rozvojový program pro kulturní a kreativní odvětví s názvem OVACE již proškolil přes 60 kreativců z celé České republiky. Patří mezi ně i Eliška Failová, která se do programu přihlásila se svým cirkusem - CIRKUS CÉRES. Působí v něm jako lektorka a principálka, věnuje se akrobatickým technikám nového cirkusu a cirkusové pedagogice. 


Udělali jsme s ní krátký rozhovor, ve kterém nám svůj cirkus blíže představila a také nastínila plány do budoucna.


Mohla bys nám říct, s jakým projektem ses přihlásila do programu OVACE a jak ses k němu vůbec dostala?


Mým projektem a velkým snem je vytvoření novocirkusové organizace v Karlovarském kraji, která se bude primárně věnovat cirkusové pedagogice a podporovat tak rozvoj kulturních a kreativních možností v našem kraji, a která bude především svou kvalitou dosahovat úrovně jiných velkých novocirkusových center.

Moje cesta k novému cirkusu byla velmi nenápadná a přirozená, takže ani nedokážu zpětně vysledovat, kdy došlo k mému převratnému odhalení, že tohle je přesně ONO! Ale asi za tím stojí celoživotní touha nikdy nespadnout do šedivého světa dospělých, učit se nové věci, mít možnost si stále občas hrát, zažít trochu risku, tvořit nebo se nechat unést fantaskními světy. Všechno tohle v sobě nový cirkus skrývá. 

Když k tomu ještě přidáte všechny další pozitivní aspekty, které nový cirkus přináší třeba právě dětem, jako je křížení sportu a umění, nekompetitivní prostředí, rozvoj pohybové gramotnosti u dětí, které běžně nevynikají ve sportu, nebo mnohostranný rozvoj osobnosti, divím se, že se mu nechce věnovat každý. 


Jak ti s rozvíjením cirkusu pomohl náš program OVACE? Co pro tebe bylo nejpřínosnější, v čem vidíš výhody zapojení se do tohoto programu?


Program OVACE především pomáhá k odstupu, utříbení myšlenek, na které si obvykle člověk ponořený do svého projektu nedokáže udělat čas. Velmi mi pomohlo uvědomit si, jaké problémy/poptávku/nedostatky v našem kraji mohu svým projektem vyřešit. Díky tomu nemám pocit, že se snažím vybudovat pouze něco, co chci já, ale také něco, co náš kraj potřebuje a může pro něj být velkým přínosem.


Co se svým cirkusem plánuješ do budoucna?


Myslím, že jedním slovem růst. Chceme vyrůst z provizorních prostor do prostoru v tuhnickém VÝMĚNÍKU, a mít tak stálé zázemí. Chceme také růst profesně. Ráda bych, aby se časem náš tým rozrostl o další lektory a tím i nabídka našich kurzů. Bylo by skvělé za dva roky moci říct: vítejte ve VÝMĚNÍKU, kde mimo jiné sídlí naše centrum pro nový cirkus, a zapište se do některého z našich kurzů pro děti či dospělé.


Eliška se jako jedna z prvních odvážlivců přihlásila do soutěže pro kreativce z programu OVACE, která proběhne na konferenci Karlovarský BYZNYS MIXER. Tato soutěž přináší jedinečnou příležitost pro účastníky OVACÍ - představit svůj projekt před potenciálními zájemci, investory a podporovateli! Odborná porota pak posoudí, které 3 návrhy mají největší potenciál a zaslouží si vítězství. Autoři těchto tří návrhů získají finanční i nefinanční odměny! 


Přijďte si Elišku poslechnout a podpořit ji na konferenci Karlovarský BYZNYS MIXER, který proběhne 15. 6. 2023 v zahradách hotelu Dvorana! Lístky zakoupíte zde: https://byznysmixer.cz/#Listky


Pokud se chcete k Elišce přidat a také svůj projekt představit světu na Karlovarském BYZNYS MIXERu, stačí udělat následující: 

  1. Mít ukončený běh programu OVACE
  2. Vyplňte tento dotazník: https://bit.ly/3H0EnLo
  3. Vyplňte svůj byznys plán na platformě OVACE
  4. Připravte si prezentaci o 5 snímcích, kterou použijete pro prezentaci programu OVACE


Vybíráme celkem 7 projektů, které dostanou šanci vystoupit během BYZNYS MIXERu. Na prezentaci budete mít 5 minut a v dalších 3 minutách vám budou porotci pokládat otázky.


Tak s kým se za necelý měsíc uvidíme?

Share this post
rozvoj podnikání