Startuje unikátní kurz, který pomůže asociacím v kulturních a kreativních odvětvích zlepšit jejich podnikatelské know-how 

March 23, 2023


Na pět desítek začínajících podnikatelů již absolvovalo nový program OVACE, který se zaměřuje na zájemce o podnikání v kulturních a kreativních odvětví. Program do Česka přineslo Inovační centrum INION z Karlových Varů. Od října loňského roku se do něj již zapojila řada studentů uměleckých oborů, začínajících fotografů, designérů nebo třeba tvůrců módních značek. V pátek 24. března začíná poslední jarní běh, který tentokrát pomůže asociacím sdružující kreativce a lidi pracující v kultuře. 

 

“Program jsme přinesli do České republiky z Norska, kde jím úspěšně prošli již stovky začínajících podnikatelů. Účastníci se během 12 setkání dozvědí základní podnikatelské pojmy, v rámci skupinového mentoringu se společně zaměří na motivaci, financování a pracují na svém byznys plánu.” upřesňuje Radka Murasová z karlovarského Inovačního centra INION.


Poslední volné místo pro asociace

“Program vidíme jako přínosný nejen pro jednotlivé účastníky, ale také zkušenější organizace, jakými jsou sdružení a asociace organizací, které se pohybují právě v oblasti kreativity a kultury. I pro ně je velmi důležité mít finančně udržitelné fungování a nabízet členům zajímavé produkty a služby. V pátek 24. března tak startujeme běh připravený těmto asociacím na míru. Momentálně máme poslední volné místo a tak rádi přivítáme ještě posledního zájemce” doplňuje Radka Murasová.

  

Kromě společných lekcí také mentoring

Program trvá 6 týdnů a kromě společných lekcí se zkušeným mentorem mají účastníci také možnost individuálního mentoringu. Pro práci na podnikatelském plánu mají účastníci k dispozici digitální nástroj EMS (Entrepreneurship Management System), který je krok po kroku provádí jeho přípravou. Díky podpoře v rámci grantu z Norských fondů a EHP je účast pro účastníky zdarma. Více informací najdete na webu www.ovace.cz

 

Rozvojový program pro kulturní a kreativní odvětví (Program OVACE) organizuje Inovační centrum INION ve spolupráci s norským partnerem Entreprenerdy. Tento projekt je financován grantem z EHP a Norských fondů, program Kultura. 

Share this post
INION OVACE