Karlovarský Týden inovací: Workshopy od místních inovativních firem a inspirativní výstava

Ráchel Hladká
October 27, 2023


Inovace jsou hnacím motorem moderního světa. Každý den se objevují nové technologie, nápady a projekty, které mohou změnit způsob, jakým žijeme, pracujeme a komunikujeme. Tyto inovace často vycházejí z místního talentu a odvahy podnikatelů a startupů. Na Týdnu inovací v INIONu máte jedinečnou příležitost objevit a podpořit tyto inovační síly u nás, v Karlovarském kraji.


Proč se do Týdne inovací (11.-17. 10.) zapojit?


Objevíte místní talenty

Regionální Týden Inovací je jako okno do místního světa inovace. Tato událost shromažďuje inovační firmy, startupy a jednotlivce z vašeho regionu, kteří přicházejí s revolučními nápady a projekty. Můžete se setkat s tvůrci inovativních produktů a služeb a zjistit, jak vznikly jejich nápady a jakým způsobem pracují na změnách. Tímto způsobem můžete objevit talenty a podnikatele ve svém okolí, kteří by mohli jednoho dne změnit průmysl nebo dokonce svět.


Inspirujete se

Inovace jsou nakažlivé. Když vidíte, jak někdo jiný dokázal přeměnit svou vizi v realitu, může to být velkou inspirací pro vás samotné. Karlovarský Týden Inovací vám umožní vidět, jaká je síla odhodlání a kreativity. Inspirujte se příběhy úspěchu místních inovátorů a přemýšlejte o tom, jak byste mohli i vy přispět k rozvoji regionu svými nápady a inovacemi.


Rozšíříte své obzory

Inovace nejsou omezeny na jediný sektor nebo obor. Týden Inovací zahrnuje širokou škálu inovací, od technologií a průmyslu po zdravotnictví, vzdělání a životní prostředí. Během této události můžete objevit inovace ve všech možných oblastech a rozšířit svůj obzor. Je to příležitost dozvědět se o nových trendech a technologiích, které by mohly ovlivnit váš osobní i profesionální život.


Navážete kontakty s novými lidmi

Regionální Týden Inovací je také skvělou příležitostí k navazování nových kontaktů a budování obchodních vztahů. Setkáváte se s lidmi, kteří sdílejí váš zájem o inovace a podnikání. Můžete se setkat s potenciálními investory, obchodními partnery nebo dokonce budoucími spolupracovníky. Tyto kontakty mohou být klíčem k vašemu osobnímu a profesionálnímu růstu.


Podpoříte místní ekonomiku

Podpora regionálních inovací má také pozitivní dopad na místní ekonomiku. Podniky a startupy, které prezentují své inovace během Týdne inovací, často získají pozornost médií a investorů. To může vést k růstu jejich podnikání a vytvoření nových pracovních míst ve vašem regionu. Když podpoříte tyto inovační firmy, pomáháte vytvářet prosperitu ve svém okolí.


Na jaké firmy a jejich workshopy se můžete těšit?

Pro ty, kteří mají zájem o kryptoměny, je tu 11. 10. workshop od Crypto Kingdom na téma: "Blockchain a jeho využití - Je blockchain jen buzzword, nebo technologie budoucnosti?" Tento workshop si pro vás připravil Ivo Čechman, který o něm říká: "O kryptoměnách a blockchainu v posledních letech můžete slyšet snad každý den. Někteří je považují za budoucnost, jiní za ryzí hazard. Pravda je ale někde na půli cesty. Na přednášce bych vám proto chtěl představit, co vlastně blockchainová technologie nabízí, jaké jsou její praktické způsoby využití i jak ji můžete na denní bázi využívat sami. V neposlední řadě pak i na to, jestli je opravdu šance, aby kryptoměny v budoucnosti opravdu existovaly jako alternativní systém nejen k financím, ale byly i např. základním stavebním kamenem pro "nový internet" přezdívaný web 3.0. Podíváme se ale i na nevýhody či to, kde naopak převládá spekulace nad zajímavostí technologie."


12. 10. se můžete zúčastnit workshopu "Jak se naklíčovat do rozšířené reality" pořádaného firmou HDT Impex. Představí během něj inovativní nástroj NODEPLY.cz, který byl navržen pro kontrolu digitálních ploch. V rámci tohoto workshopu si vyzkoušíte, jak se můžete snadno ponořit do úplně nové reality pomocí klíčování. Inovativní a moderní zážitky na vás čekají se společností HDT.cz!


Společnost ZKTV Production bude 13. 10. hostit workshop s názvem "AI cheat: Ušetřete statisíce! Kreativní práce na AI workshopu pro efektivní tvorbu kompletního promo pro Vaši společnost". Že Vám AI napíše kdejaký report, poměrně slušně nahradí copywritera nebo překladatele a vytvoří fotku nebo video z Malediv, které ani Vaše kontakty na LinkedInu nerozeznají od reality, asi víte.  Pojďte se naučit používat AI do maxima, ale uchovat si vlastní kreativitu a klidnou mysl. Na workshopu AI cheat se naučíte pracovat s textovými, obrázkovými i video generátory a vytvoříte své firmě promo video, které by Vás v klasické produkci stálo statisíce.


16. 10. vám firma ISOS Automation představí workshop "Inspirativní automatizace". Tato firma se zabývá dodávkami speciálních strojů a zařízení od malých automatizačních projektů až po kompletní, plně automatizované linky. Na jejich workshopu dostanou účastníci možnost pokusit se složit si vlastní kartonový "tray" a ten porovnat s tím, který složil stroj. A možná dojde i na soutěž!

 

A na závěr Týdne inovací, 17. 10., představí firma EAF Protect workshop "Inovacemi k účinnější ochraně životního prostředí". Bude se na něm mluvit o tématech jako: údržba hasicích systémů a hasicích přístrojů používaných v letectví, antiexplozní a požární ochrana vojenských vozidel, výroba a údržba hasicích přístrojů s čistým hasivem, projekce, montáž a údržba samočinných hasicích systémů technologických zařízení a strojů, recyklace a regenerace regulovaných látek a fluorovaných skleníkových plynů a o mnohém dalším.


Soutěž

K Týdnu inovací jsme pro vás připravili soutěž! Pro zapojení stačí do komentářů pod soutěžní příspěvek na Facebooku napsat 2 workshopy, na které se v rámci Karlovarského týdne inovací těšíte, a označte, koho byste chtěli vzít s sebou. A co výherce získá? Těšit se můžete nejen na volný vstup na 2 workshopy během Týdne inovací v INIONu, ale také na Business vstupenky na Gala den inovací pořádaného v rámci pražského Týdne inovací dne 10. 10.! Slosování proběhne 8. 10. v 9 hodin, výherce budeme kontaktovat na sociálních sítích hned po slosování.


Závěr

Týden Inovací je více než jen událostí – je to příležitost pro objevování, inspiraci a podporu místních inovátorů. Přijďte se podívat na přehlídku inovačních firem z vašeho regionu a inspirujte se tím, čeho se dá dosáhnout, když se spojí odhodlání, kreativita a inovace. Navíc, tím, že podpoříte místní inovace, přispíváte k růstu svého regionu a celého světa. Nechte se unést inovačním duchem a objevujte nové možnosti na Týdnu Inovací v INIONu!

Share this post
No items found.