Time for Business přináší podnikatelské know-how na střední školy a inspiruje studenty

Tereza Nováková
May 12, 2023

Rozjeli jsme nový projekt pro budoucí podnikatele - Time for Business přináší podnikatelské know-how na střední školy a inspiruje studenty

Když se spojí tři organizace pro rozvoj podnikavosti na Karlovarsku - Inovační centrum INION, Karlovarská agentura rozvoje podnikání a CzechInvest, vznikají skvělé věci! Máme velkou radost z toho, že vám můžeme představit projekt Time for Business, který studentům středních škol ukazuje podnikání v praxi, díky zajímavým přednáškám je motivuje a dodává jim sebevědomí pro budování vlastního businessu. 

Při prvním běhu tohoto projektu jsme spolu s úspěšnými mladými podnikateli navštívili tři střední školy. V únoru jsme vyrazili na Střední školu stravování a služeb v Karlových Varech, kam jsme přivedli Patrika Pažďoru. Patrik během dvou hodin povyprávěl studentům o svých zkušenostech při zakládání kavárny Pinkie Boyz. Jeho přednáška byla obzvlášť přínosná i proto, že se Patrik nevyhýbal náročnějším tématům a  se studenty se sdílel o překážkách, které ho na jeho podnikatelské cestě provázely. 

V březnu jsme s Martinem Špalkem přijeli na Obchodní akademii v Karlových Varech. Martin tuto školu sám absolvoval, nyní je úspěšným podnikatelem ve své firmě In Travel, která jako cestovní agentura funguje již přes 8 let. Studentům zdůrazňoval hlavně důležitost studia jazyků a sbírání zkušeností v zahraničí - obojí je velmi důležité pro budoucí podnikatele v oblasti cestovního ruchu.

Jako poslední jsme na začátku dubna navštívili Střední školu živnostenskou v Sokolově, kde s námi byla Adéla Mikschiková - kreativní tvůrkyně, která natáčí videa, tvoří marketing a nebojí se technologií a inovací. To vše dokáže uplatnit v rozvíjení podnikání a to jak toho svého, tak i dalších lidí. Adéla navíc ráda cestuje, takže své povídání o podnikatelských zážitcích obohatila i příběhy z cest. 

Během realizování tohoto projektu se setkáváme s mladými lidmi, kteří mají úžasný potenciál. Vážíme si toho, že s nimi můžeme smysluplně trávit čas a přivádět k nim inspirativní podnikatele z Karlovarska, kteří pro ně mají nenahraditelné tipy a rady. INION jako průvodce podnikáním v Karlovarském kraji pomáhá podnikatelům v začátcích, ale i malým a středním podnikům ve fází růstu prostřednictvím podpůrných programů, mentoringů i individuálních konzultací. Pro kreativce jsme vytvořili program OVACE, který proškolil již přes 65 tvůrců z celé České republiky, a dokonce v září získal ocenění na mezinárodním summitu ECIS jako jeden z 10 inspirujících projektů. 

Na závěr našeho jarního běhu Time for Business bychom vás chtěli srdečně pozvat na konferenci o podnikání s názvem BYZNYS MIXER, která proběhne 15. 6. v zahradách hotelu Dvorana v Karlových Varech. Bude tam na vás čekat 10 řečníků připravených sdílet své know-how, AI interaktivní zóna, ale i efektivní networking, díky kterému se můžete seznámit s těmi správnými profesionály, kteří vás posunou dál. 



Článek pro vás napsala Ráchel z INIONu

Za možnost uveřejnění fotografie děkujeme: Eva Dolenská

Share this post
aktivity
Ráchel Hladká, DiS.